Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ!

ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ
.......................................

Πρωτότυπη εκτέλεση για κέικ που θέλει το άψητο μείγμα να είναι σφικτό για να φουσκώσει και να γίνει τέλειο.Με λάδι που αντικαθιστά τέλεια τη μαργαρίνη χωρίς να αφήνει λιπαρότητα στην υφή.
ΥΛΙΚΑ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
3 ΑΥΓΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ανακατεύουμε το λάδι με τα αυγά και τη ζάχαρη για δυο λεπτά(να ενωθούν απλά)
2.Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
3.Ρίχνουμε τα γάλα και τέλος το αλεύρι.
4.Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελαφρά.
5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα

ΤΙΡ....Για να βάλουμε στο κέικ μερικά σύνεφα σοκολάτας....κάνουμε το εξής: Βάζουμε σε ένα μπωλ 2 κουταλιές σούπας κακάο, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη, 1/2 κοταλάκι σόδα και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε λίγο από το μίγμα του κέικ  και κάνουμε μια καφέ μάζα.Στο κέικ(άσπρο μίγμα ) που βρίσκεται ήδη στη φόρμα, προσθέτουμε και κουταλιές από το μίγμα του κακάου. Αναδεύουμε απαλά να κάνει σχέδια και ψήνουμε.

Μπορούμε αντί στη μεγάλη φόρμα να το βάλουμε σε μικρά φορμάκια για ευκολία στο σερβίρισμα....
Η σε μορφή δώρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε αν θέλετε,το σχόλιό σας