Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Μπιφτεκια με γιαούρτι!


Τα μπιφτέκια καλυμμένα με μια λεπτή φέτα ντομάτας τα ψήνω με πατάτες στο φούρνο.Πιο συχνά όμως τα κάνω σκέτα σε χαρτί ψησίματος συνοδευμένα απο ,τι άλλο, αγαπημένες πατάτες τηγανητές!!Καμιά φορά τα βάζω σε ψωμάκια με μαρούλι και κέτσαπ(χάμπουργκερ)
Όσον αφορά για λαχανικά που βάζω μέσα είναι :"η εκδίκηση της μάνας " που λέω εγώ...πολλά!
Και φυσικά μπόλικο γιαούρτι για να τα κάνει αφράτα!!


Υλικά για 12 μπιφτεκια(4  μερίδες)




1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς λίπος
100γρ ψωμί- η ψίχα μόνο
100 γρ φρυγανιά
1 ντοματούλα
1 μικρό κολοκυθάκι ξυσμένο
1 καρότο ξυσμένο
1 βραστή πιπεριά φλωρίνης ξεφλουδισμένη
3 κουταλιές καραμελωμένο κρεμμύδι ή 2 κρεμμύδια  πολτοποιημένα και σωταρισμένα
μαιντανό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
πιπέρι
ρίγανη
θρήμπα
Ροδέλες ντομάτας


Εκτέλεση:



Αν δεν εχω καραμελωμένο κρεμμύδι,  πολτοποιώ και σωτάρω τα κρεμμύδια.
Μέσα στο μπλέντερ βάζω τη ντομάτα το ψωμί και την πιπεριά.
Τα βάζω μέσα στον κιμά και προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνω για 10'.(με το ρολόι)
Πλάθω 12 μπιφτέκια.
Αραδιάζουμε σε ταψι(στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή με τις πατάτες σε βαθύ ταψί)
Βάζουμε σε κάθε μπιφτέκι μια ροδέλα ντομάτας και πασπαλίζω με λίγη ρίγανη
Ψήνω στους 250 για 15- 20 λεπτά περίπου!

Αν δεν τα ψήσουμε αμέσως τα βάζουμε σε ένα δίσκο-στρωμένο με διαφανή μεμβράνη- χωρίς να ακουμπάει το ένα τ άλλο και την άλλη μέρα τα μεταφέρω σε σακούλα και δένω σφικτά.Όπως είναι απ την κατάψυξη μπαίνουν και ψήνονται στο φούρνο.

Συνοδεύεται από μαρούλι με σως(μαγιονέζα-κέτσαπ)
και γιαούρτι!


καλή επιτυχία!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε αν θέλετε,το σχόλιό σας